Tuulihatturulla on nopea ja helppo herkku laskiaiseen.
Kardemumma, mansikkahillo ja kermavaahto saavat tämän rullan kutkuttelemaan niin tuulihattujen,
laskiaispullien kuin kääretorttujenkin ystävien makunystyröitä.
Tällä reseptillä hurmaat niin laskiaisena kuin melkeinpä minä vain muunakin päivänä.
Ainekset:
3,5 dl vettä
120 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g mansikkahilloa
4 dl vispikermaa
maustamiseen sokeria
Päälle:
Tomusokeria
Ohje:
- Mittaa vesi ja voi kattilaan ja anna kiehua noin 2-3 minuuttia sekoitellen.
- Ota kattila liedeltä
- Lisää jauhot nopeasti puulastalla sekoittaen
- Siirrä kiinteä taikina jäähtymään erilliseen vatkauskulhoon
- Anna jäähtyä noin 10 minuuttia
- Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen.
- Vatkaa taikinaa muutama minuutti
- Lisää vielä leivinjauhe sekä kardemumma sähkövatkaimella vatkaten
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille nuolijaa apuna käyttäen (pinta saa jäädä kuohkeaksi ja epätasaiseksi)
- Paista noin 20min 200 asteessa uunin keskitasolla
- Kumoa kääretortun tavoin puhtaalle leivinpaperille ja poista paistossa käytetty leivinpaperi
- Anna jäähtyä
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla
- Levitä hillo jäähtyneen levyn päälle
- Hillon päälle levitä kermavaahto
- Kääri rullalle kääretortun tavoin
- Nosta jääkaappiin vetäytymään
Valmiin tortun voit leikata valmiiksi viipaleiksi tai tarjota sellaisenaan.
Ripottele halutessasi päälle tomusokeria koristeeksi.
Tuulihattu kääretorttu hurmaa
Upeita herkkuhetkiä tuulihatturullan kanssa. Kevyt ja miellyttävä tuulihattutaikina sopii upeasti laskiaisen rientoihin, mutta täytteitä muuttamalla se soveltuu myös
esimerkiksi syksyyn omenatäytteellä.
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.