Pääsiäiskakku kermakaramellivaahdolla
Pääsiäinen kolkuttelee ovella. Vaikka pääsiäinen on vuonna 2020 hyvin erilainen kuin yleensä, ei perheen yhdessäolon ja herkullisen pääsiäisaterian merkitys ole ainakaan vähentynyt. Pääsiäiskakku voi olla herkullinen pashan korvaaja tai täydentäjä.
Pilvilinnan leipomon Anna Jaatinen laati liesikuvun ystäville herkullisen pääsiäiskakun reseptin. Kakussa on kaikkien lempparia, Omar karkkia, sekä raikasta sitruunaa.
Ota siis perheesi kokoon, ja tarjoa tätä herkkua läheisillesi. Kakku on loistava idea myös lahjaksi vaikkapa isovanhemmille :)
Pääsiäiskakun resepti
Sitruunakakku kermakaramellivaahdolla
Pohja
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu+ kuori
Siirappi
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
Kuorrute
1 ps Omar-karkkeja
2 dl kuohukermaa
Kakun valmistus
Aloita tekemällä kuorrute. Tämän voit tehdä jo edellisenä päivänä. Laita kattilaan kerma ja Omar-karkit. Kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan, että karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Siirrä kuorrute erilliseen kulhoon, anna jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, välissä hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää vaahdon joukkoon. Raasta lopuksi taikinaan sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm ) pohjalle ja voitele tarvittaessa reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa.
Kun kakku on uunissa, valmista siirappi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Kun kakku on kypsä, ota kakku uunista ja sivele kakun pintaan siirappia. Anna kakun jäähtyä kunnolla tämän jälkeen.
Vatkaa jääkaappikylmä Omarkerma vaahdoksi ja kuorruta kakku.
Halutessasi voit koristella kakun suklaamunilla.
Pääsiäisen perinteiset maut
Pääsiäisen perinteinen jälkiruoka on ollut rahkainen pasha. Tänä päivänä on kuitenkin myös muut leivokset ja kakut suuremmassa roolissa pääsiäisen juhlinnassa. Nyt on herkullinen mahdollisuus viettää koko pääsiäinen kotona rentoutuen, metsissä retkeillen ja pääsiäisen herkuista nauttien.
Jaa upeimmat pääsiäiskakkusi sosiaalisessa mediassa muidenkin ihailtaviksi. Jos haluat, voit merkitä oman pääsiäiskakkusi #liesikupufi jotta mekin voimme ihastella pääsiäisen parhaita makuja sekä lämmintä tunnelmaa.
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.