Liesituulettimen syyshuolto

Liesituulettimen syyshuolto

Kun lehdet tippuvat puista ja ilmat viilenevät, siirtyy viimeisetkin suomalaiset hiljalleen grillien äärestä takaisin lieden lämpöön. 

Samalla kun siinä lieden liepeillä aikaa viettää, kannattaa tehdä perinteinen liesituulettimen syyshuolto! (Juu, tiedämme kyllä ettei tämä perinne ole ihan jokaisessa kodissa).


Ja tässä Liesikupu.fi:n laatima liesituulettimen syyshuolto-opas!

Huollossa käydään läpi liesituulettimen turvallisen toiminnan kolminaisuus! Nämä ovat siis Toimivuus, Puhtaus ja Turvallisuus, eli TPT!


Liesituulettimen toimivuus testataan helposti. Kokeile liesituuletintasi kaikilla eri nopeuksilla ja kuuntele kuuluuko millään nopeudella ylimääräisiä ääniä. Jos ylimääräisiä ääniä kuuluu, kannattaa varmistaa onko kyse esimerkiksi resonanssista. Mikäli jokin vika tuulettimesta löytyy, tulee yhteyttä ottaa valmistajan huoltoliikkeeseen. Onneksi liesituulettimien viat on aika harvinaisia :)

Liesituulettimen puhdistus takaa paitsi turvallisuuden, myös pitkän käyttöiän sekä siistin ulkonäön. Pinnan puhdistus sopivilla aineilla hoitaa ulkonäön kuntoon, mutta turvallisuuden vuoksi tulee puhdistaa myös ylimääräiset rasvat liesituulettimen sisäosista. Irrota ainakin rasvasuodatin ja ota ylimääräiset liat pois joka paikasta.

Suodattimien vaihto ja puhdistus takaa paitsi pitkän käyttöiän, mutta myös käyttömukavuuden. Suodattimia on jokaisessa mallissa oleva pestävä rasvasuodatin, sekä joissain malleissa huoneilmaan palauttava aktiivihiilisuodatin. Rasvasuodattimet on hyvä puhdistaa noin kuukausittain, aktiivihiilisuodattimet vaihdetaan noin 180 käyttötunnin jälkeen. Huomaathan, että aktiivihiilisuodattimia ei tule käyttää muulloin kuin huoneilmaan palauttavien järjestelmien kanssa.


Sitten seuraa liesituulettimen perinteisen syyshuollon mukavin vaihe. Eli toiminnan testaus autenttisissa olosuhteissa.

Nappaa kaupasta hyvää ruokaa, ja kokkaa vaikka ystäviesi kanssa! Jos liesituuletin toimii kuten pitääkin, ei keittiöön jää käryjä eikä höyryjä!


Hauskaa syksyä!

Tuomas

Liesikupu.fiKommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.