Keittiöremontti rintamamiestalossa

Keittiöremontti rintamamiestalossa

Rintamamiestalon keittiöremontti

Rintamamiestaloissa  on oma tunnelmansa. Samalla kuitenkin talot alkavat olla jo melko iäkkäitä, ja näin myös remontoinnin tarve on tullut monille ajankohtaiseksi jo useampaan kertaan. 

Rintamamiestalon keittiöremontti vaatii hieman enemmän valmisteluja kuin uudemmissa kohteissa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että rintamiestaloissa usein mittasuhteet on mietitty hieman eri tavoin kuin monissa muissa kohteissa. Samoin ilmanvaihto voi olla erilainen. Toisinaan tulee vastaan kohteita, joissa ei esim liesituulettimia ole ollut ollenkaan käytössä aiemmin.

Ilmanvaihto rintamamiestalossa

Yleinen ilmanvaihtotapa rintamamiestaloissa on painovoimainen ilmanvaihto. Tällöin liesituulettimen voi luoda helposti aktiivihiilijärjestelmällä, tai muuten vain omamoottorisella liesituulettimella ulos puhalluksella. Toisaalta samalla kun keittiöremonttia tehdään, voi asuntoon asentaa helpohkosti huippuimurin joka imee ilmaa paitsi liedeltä, myös asunnon muista tiloista kuten kylpyhuoneesta.

Keittiöremontti puuliesikohteissa

Mikäli rintamamiestalossa on puuliesi, tulee sen ilmanvaihto hoitaa erikseen. Liesituulettimen asentaminen puulieden päälle ei useimpien mallien kanssa ole sallittua, ja varoetäisyydet tulee joka tapauksessa huomioida tarkasti.


Mittasuhteet rintamamiestaloissa

Mittasuhteet rintamamiestaloissa on usein erilaiset kuin "tavallisissa" kohteissa. Kannattaakin siis aloittaa remontti ottamalla selkeät mitat keittiötilasta, sekä selvittää samalla putkien ja kanavien paikat ja mahdolliset kiinteät rakenteet. Tämän jälkeen keittiöremontin teko onkin simppeliä, kun yllätyksiä ei ole enää tulossa.


Remontoijan checklist

Kun haaveilet uudesta keittiöstä rintamamiestaloosi, muista tarkistaa nämä! Liesituuletuksen suunnitteluun saat aina apua liesikupu.fi asiakaspalvelusta.

  • Selvitä nykyinen ilmanvaihtojärjestelmä ja varmista sen riittävyys.
  • Ota tarkat mitat keittiöstä, sekä tutki putkien, rakenteiden ja kanavien paikat
  • Mieti, mitkä on tärkeimmät asiat keittiössäsi.
  • Varmista, että ainakin ne saat mahdutettua uuteen keittiöösi
  • Tämän jälkeen voit alkaa vertailemaan keittiötoimittajia.




Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.