Syksy on täällä! Ilmojen viilentyessä on aika laittaa uuni kuumalle ja täyttää talo upeilla tuoksuilla. Syksyiseen tee- tai kahvihetkeen sopii täydellisesti italialainen omenapiirakka. Pilvilinnan Annan reseptillä onnistut maukkaan ja syksyisen omenapiirakan leipomisessa!
Italialainen omenapiirakka
Pohja
2 kananmunaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte 1
200 g sitruunarahkaa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
Täyte 2
1 iso omena
1 sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
1 rkl sokeria
1 rosmariinin oksa
30 g pinjansiemeniä
Ohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon sitruunankuori- ja mehu, sokeri ja hienonnettu rosmariini. Anna omenoiden maustua pohjan valmistuksen ajan.
- Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja juokseva margariini. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan (28cm).
- Sekoita keskenään sitruunarahka, kananmuna ja sokeri ja lisää taikinan päälle vuokaan.
- Lisää lopuksi omenanpalat ja ripottele päälle pinjansiemenet.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.