Glögileipä täyttää talon tuoksulla ja vatsan herkulla. Tätä tehdessä kannattaa olla erityisen kiltti, sillä tuoksu houkuttelee tonttuja ikkunan taakse kauempaakin :)
6 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1½ tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
1 dl rusinoita
1 dl kuorettomia manteleita
4 dl punaista glögiä
Ohje
Hienonna manteleita hieman veitsellä. Sekoita keskenään kulhossa kaikki kuivat aineet. Lämmitä glögi noin 42 asteiseksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita liina kulhon päälle ja jätä taikina kohomaan huoneenlämpöön yön ajaksi.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Siirrä taikina kulhosta leipävuokaan ja paista leipää uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kumoa leipä heti vuoasta jäähtymään ritilän päälle, jolloin leipä säilyttää rapean kuorensa.
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.